استفاده از مکمل سلنیوم در جیره گاوهای شیرده و خشک
استفاده از مکمل سلنیوم در جیره گاوهای شیرده و خشک

span.A2{font-family:"AkzidenzGroteskBQ-Light","sans-serif";color:black;}table.MsoTableGrid{border:solid windowtext 1.0pt;font-size:12.0pt;font-family:"Tahoma","sans-serif";}span.A6{font-family:"AkzidenzGroteskBQ-Reg","sans-serif";color:black;}span.A4{font-family:"AkzidenzGroteskBQ-Light","sans-serif";color:black;}p.MsoNormal{margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:8.0pt;margin-left:0cm;line-height:107%;font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";}.auto-style1 {direction: rtl;font-family: Tahoma;text-align: right;line-height: 150%;margin-top: 0;margin-bottom: 0;}.auto-style2 {text-align: right;line-height: 150%;direction: rtl;font-size: 11.0pt;font-family: Calibri, sans-serif;margin-right: 0cm;margin-top: 0cm;margin-bottom: .0001pt;}.auto-style3 {text-align: right;line-height: 150%;direction: rtl;font-size: 11.0pt;font-family: Calibri, sans-serif;margin-right: 0cm;margin-top: 0cm;margin-bottom: 0;}.auto-style4 {font-family: Tahoma;}.auto-style7 {font-family: Tahoma;font-size: medium;}.auto-style9 {line-height: 150%;font-family: Tahoma;text-align: left;margin-top: 0;margin-bottom: 0;}.auto-style10 {text-align: left;line-height: 150%;margin-top: 0;margin-bottom: 0;}

مقدمه :تقریبا 50 سال پیش سلنیوم (Se) به عنوان یک ماده مغذی برای پستانداران (شوارتز و فلوز، 1957) مطرح گردید و کمبود این ماده معدنی منجر به بیماری عضله سفید در نشخوارکنندگان می شد (ماث و همکاران 1958). با گذشت زمان پژوهش های متعددی اثرات سودمند تغذیه سلنیوم را در حیوانات اهلی به اثبات رساندند. با این حال تا سال 1979 دولت آمریکا مجوز اضافه کردن مکمل سلنیوم به جیره حیوانات اهلی را نداده بود. در آن زمان غلظت 1.0 میلی گرم سلنیوم در کیلوگرم جیره، توسط 2 منبع سلنیت سدیم و سلنات سدیم تکمیل می گردید. میزان نیاز سلنیوم در تغذیه گاوهای شیرده در سال 1987 اصلاح گردید و مجوز اضافه کردن این ماده معدنی به میزان 3.0 میلی گرم در کیلوگرم صادر شد، اما منابع تغییر داده نشد و شامل همان دو منبع سلنیت سدیم و سلنات سدیم بود.

 سازمان مدیریت غذا و دارو (Food And Drug Administration=FDA) در سپتامبر سال 2003 مجوز استفاده از منبع سلنیوم آلی در جیره گاوهای شیرده و پرواری را داد. البته حداکثر میزان مجاز استفاده از این مکمل به میزان 3.0 میلی گرم در کیلوگرم نگه داشته شد.

سلنیوم یکی از عناصر کم مصرف است که مهمترین وظیفه شناخته شده برای آن مشارکت در ساختمان آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز بوده که نقش مهمی را در سیستم آنتی اکسیدانی ایفا می کند (سری و همکاران 2009). سلنیوم می تواند به صورت مکمل در دو فرم سلنیوم آلی و غیرآلی به جیره غذایی دام ها اضافه شود (جونیپر و همکاران 2008، وانگ و همکاران 2009). سلنیوم آلی مسمومیت کمتری نسبت به سلنیوم غیر آلی دارد (گویوت و همکاران 2007) و بهتر جذب و در بدن ذخیره می شود (جونیپر و همکاران 2006).

 کمبود سلنیوم در اواخر آبستنی باعث می شود گوساله های تازه متولد شده از این کمبود رنج برده و دچار عارضه ای موسوم به بیماری عضله سفید شوند. همچنین کمبود سلنیوم راندمان سیستم ایمنی را کاهش داده، باعث عدم توانایی گاوها در مبارزه با عفونت و کمتر شدن مقاومت بر علیه بیماری می گردد. به همین دلیل اضافه کردن میزان مناسب سلنیوم به جیره گاوهای آبستن ضروری به نظر می رسد. گزارش شده که افزودن 50 میلی گرم سلنیوم در هر کیلوگرم مکمل معدنی از منابع آلی و غیرآلی به جیره غذایی گاوهای گوشتی برای 12 هفته، اثری بر پروتئین کل، هموگلوبین و سلول های سفید و قرمز نداشت ولی گاوهای تغذیه شده با مخمرسلنیوم در مقایسه با سلنیت سدیم مقدار اوره خون پائین تری داشتند(اسلاویک و همکاران 2008). جونیپر وهمکاران (2006) تأثیر سطوح مختلف مخمر سلنیوم (27.0 ، 33.0 ، 4.0 میلی گرم در کیلوگرم) را بر روی پروتئین کل، آلبومین و گلبولین سرم خون بررسی کردند. نتایج آنالیزها نشان داد که هیچ اثرات معنی داری برای منبع یا غلظت سلنیوم وجود نداشت. حتی وقتی تفاوت های معنی داری گزارش گردید، دارای اختلاف عددی ناچیزی بوده و به نظر می رسید که تأثیر بیولوژیکی محدودی دارند زیرا به طور کل در محدوده نرمال مورد انتظار بودند. نیاز گاو شیری به سلنیوم بر اساس جداول استاندارد غذایی گاوهای شیری، 3.0 میلی گرم در کیلوگرم جیره است. اگرچه این مقدار کم است ولی در بعضی شرایط همین مقدار هم تامین نمی شود. فعالیت سلنیوم در سیستم آنتی اکسیدانی به عنوان یک جز ضروری خانواده آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز است. این آنزیم پراکسید هیدروژن را از بین برده و چربی های هیدروپراکسید را محو می کند (اسپیرز و همکاران 2008). تیوردوکسین ردوکتاز، سلنوآنزیم دیگری است که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند (موستاسیچ و همکاران 2000). سلنیوم جیره می تواند بر ایمنی سلولی در گاو شیری موثر باشد. در اثر کاهش سلنیوم، پاسخ لنفوسیت های جدا شده از خون گاو شیری به تحریک میتوژنی کاهش می یابد و توقف پاسخ لنفوسیت های گاوهای دچار کمبود سلنیوم شاید مربوط به تنظیم اکسیداسیون اسیدآراشیدونیک باشد که با لنفوسیت ها از طریق 5 – لیپواکسیژناز در ارتباط هستند (کائو و همکاران 1992). چندین تحقیق افزایش بیماریزایی ویروس ها را در استرس اکسیداتیو بیان کرده اند که سویه های غیربیماریزای ویروس های خاص با جهش ژنتیکی مورد آزمایش قرار گرفته و با کمبود سلنیوم بیماریزایی بیشتر شده است. بنابراین بهبود مکانیسم های دیگر به وسیله سلنیوم می تواند عملکرد ایمنی مناسبی را ایجاد کرده و سلامتی را بهبود بخشد (بیک و همکاران 1994).


منابع سلنیوم (
Selenium Sources)

منابع غیر آلی (سلنیت و سلنات) و آلی (Organic-Se) منابع تائید شده مکمل سلنیوم در ایالت متحده می باشند. شکل غالب سلنیوم در مخمر سلنیوم سلنومتیونین (Se-met) است. مکانیسم جذب روده ای برای سلنیوم معدنی و سلنومتیونین کاملا متفاوت است، بنابراین، فاکتورهایی که جذب سلنیوم معدنی را کاهش می دهند بعید به نظر می رسد روی جذب سلنومتیونین اثر داشته باشند.

متابولیسم سلنیوم معدنی و سلنومتیونین در یک سلول نیز متفاوت است. سلنیوم معدنی تقریبا به طور انحصاری در ساخت آنزیم های اختصاصی سلنو (seleno-specific enzymes) استفاده می شود درحالیکه سلنومتیونین (Se-met) می تواند در ساخت این آنزیم ها استفاده شود اما آن همچنین می تواند به عنوان پروتئینی که حاوی متیونین است ثبت شود.

اطلاعات بالینی مقایسه اثرات سلامتی با سلنیوم معدنی و مخمر سلنیوم وجود ندارد اما گاوهای تغذیه شده با سلنیوم آلی غلظت های بالاتر سلنیوم در خوشان (به طور میانگین 20 درصد) و شیرشان (90 درصد) و فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز (16 درصد) نسبت به گاوهای تغذیه شده با سلنیوم معدنی داشتند.

تغذیه سلنیوم آلی در اواخر آبستنی تا حد زیادی غلظت سلنیوم را در بافت گوساله های تازه متولد شده افزایش می دهد. بر اساس اطلاعات موجود، فعالیت زیستی فرم سلنیوم آلی حدود 20 درصد بالاتر از منابع معدنی سلنیوم است اما این تفاوت می تواند هنگامیکه جذب منابع معدنی سلنیوم به دلیل آنتاگونیست ها کاهش می یابد، بیشتر شود.

توصیه ها و نتایج :

مزایا و معایب هر نوع از مکمل سلنیوم در زیر به صورت خلاصه آمده است.

 مزایا و معایب سلنیوم غیر آلی و سلنیوم آلی.


سلنیوم غیر آلی (
Inorganic selenium)

مزایا شامل : 1-ارزان 2-در موقعیت های زیاد سلنیوم کافی را تامین می نماید.

معایب شامل : 1-جذب توسط آنتاگونیست ها تحت تاثیر قرار می گیرد. 2-ذخایر بدنی سلنیوم محدودی تامین می گردد.

سلنیوم آلی (Se-yeast)

مزایاشامل : 1- قابلیت دسترسی بیشتر (20 تا 30 درصد) 2-ذخایر بدنی سلنیوم بالاتری را تامین می کند. 3-سلنیوم شیر را افزایش می دهد (اثرات مفید برای سلامت انسان). 4- سلنیوم آغوز را افزایش می دهد (اثرات مفید برای سلامت گوساله). 5-انتقال سلنیوم را به جنین افزایش می دهد. 6-به مقدار زیاد بوسیله آنتاگونیست های جذب تحت تاثیر قرار نمی گیرد.

معایب: گران تر هستند.

سلنیوم آلی مزایای متعددی نسبت به سلنیت دارد اما سوالی که باقی می ماند : آیا سود بیشتر با استفاده م سلنیوم آلی بدست می آید؟‌ در شرایطی که نگرانی در مورد آنتاگونیست ها وجود ندارد منابع غیر آلی سلنیوم احتمالا گزینه مقرون به صرفه تری برای گاوهای شیرده هستند.

اگر آنتاگونیست وجود دارد، بخشی از نیازیا همه نیاز سلنیوم بایستی توسط سلنیوم آلی تامین گردد. برای اطمینان از وضعیت مناسب سلنیوم در گوساله ها، تامین کردن بخشی از نیاز سلنیوم با منابع سلنیوم آلی در جیره گاوهای خشک یک ایده خوب است.

مقررات کنونی اجازه استفاده از ترکیبی از منابع سلنیوم تا زمانیکه کل مکمل سلنیوم از 3 میلی گرم در کیلوگرم کل جیره تجاوز نکند را می دهد. معمولا استفاده ترکیبی از منابع مواد مغذی بهتر از تکیه بر یک جزء است.

برخی داده ها در خصوص سایر مواد معدنی اثرات مفید را هنگامیکه ترکیب مواد معدنی آلی و غیرآلی با هم مورد استفاده قرار گیرند نسبت به حالتی که همه نیاز توسط منابع آلی یا غیر آلی تامین گردد را نشان داده اند. ای وضعیت برای سلنیوم نیز ممکن است درست باشد. به نظر من اگر آنتاگونیست ها در خوراک یا آب وجود نداشته باشند، گاوهای شیرده بایستی عمدتا با سلنیوم از منابع غیر آلی تکمیل گردند. اگر آنتاگونیست ها وجود داشته باشند عمدتا باید از منابع آلی استفاده گردد. بدلیل مزایای بالقوه سلنیوم برای گوساله های تازه متولد شده، نسبت بیشتری از سلنیوم (شاید 50 درصد) در جیره گاوهای خشک باید ازمنابع آلی سلنیوم تامین گردد حتی هنگامیکه آنتاگونیست ها وجود نداشته باشند.

 


شکل 1.ساختار شیمیایی اسیدهای آمینه متیونین و سیستئین و مقایسه با اسیدهای آمینه حاوی سلنیوم.



شکل 2. مسیرهای ساده شده متابولیسم سلنیوم در بدن.




شکل 3. غلظت سلنیوم در شیر هنگامیکه تغذیه گردد :جیره حاوی با اجزای خوراکی پایه که شامل غلظت های پایین سلنیوم به اضافه مکمل سلنیت است (مثلث ها)، جیره حاوی با اجزای خوراکی پایه که شامل غلظت های بالای سلنیوم و بدون مکمل سلنیوم است (دایره های توپر)، جیره حاوی با اجزای خوراکی پایه که شامل غلظت های بالای سلنیوم به اضافه مکمل سلنیوم از منبع سلنیوم آلی است (مربع ها).

 

 

جدول 1: حد مجاز استفاده از سلنیوم برای گاوهای شیری و خشک با وزن های بین 400 تا 700

وزن بدن (کیلوگرم)

400

500

600

700

شیر تولیدی (کیلوگرم)

20

25

30

30

مصرف ماده خشک بر اساس درصدی از وزن بدن (درصد)

6 / 3

5 / 3

5 / 3

2 / 3

مصرف ماده خشک (کیلوگرم)

4 / 14

5 / 17

0 / 21

4 / 22

ماکسیمم مقدار مصرف سلنیوم در ماده خشک (میلی گرم)

32 / 4

25 / 5

30 / 6

72 / 6

 

سطوح مورد استفاده در جدول زیر، مقدار سلنیوم مجاز در خوراک گاوهای شیرده و خشک با وزن های بین 400 تا 700 کیلوگرم می باشد. لازم به ذکر است که این داده ها از جدول 6-1 کتاب احتیاجات غذایی گاوهای شیری (ویرایش ششم) استخراج شده است. داده های به دست آمده در این جدول از ماکسیمم مقدار مصرف سلنیوم که در جدول 1 موجود است محاسبه شده است.

 

  

جدول شماره 2: ماکسیمم مجاز مصرف سلنیوم در جیره

وزن بدن

400 کیلوگرم

500 کیلوگرم

600 کیلوگرم

700 کیلوگرم

ماکسیمم مصرف سلنیوم بر اساس جیره با 95 درصد ماده خشک

1 / 4 میلی گرم

99 / 4 میلی گرم

99 / 5 میلی گرم

38 / 6 میلی گرم

 

فرمول زیر به منظور محاسبه مصرف روزانه محصول تولید شده با مقدار بهینه سلنیوم طراحی شده است :

ماکسیمم مصرف روزانه محصول تولید شده= ماکسیمم سلنیوم مورد نیاز برای گاو در روز (میلی گرم در کیلوگرم)÷ سطح سلنیوم تولیدی (میلی گرم در کیلوگرم)


مثال: 1

جیره ای حاوی 6 / 0 میلی گرم سلنیوم به صورت مکمل است. برای محاسبه این که چه مقدار از این جیره برای تامین سلنیوم گاو مورد نیاز است به صورت زیر عمل می کنیم.

وزن بدن

400 کیلوگرم

500 کیلوگرم

600 کیلوگرم

700 کیلوگرم

ماکسیمم مصرف سلنیوم بر اساس جیره با 95 درصد ماده خشک

8 / 6= 6 / 0 ÷ 10 / 4

 

کیلوگرم

3 / 8= 6 / 0 ÷ 99 / 4

 

کیلوگرم

0 / 10= 6 / 0÷ 99 / 5

 

کیلوگرم

6 / 10= 6 / 0 ÷ 38 / 6

 

کیلوگرم


مثال 2: یک مکمل پروتئینی تولید شده حاوی 3 میلی گرم در کیلوگرم مکمل سلنیوم می باشد. بر روی بسته ی آن بایستی یکی از جداول زیر بسته به نوع مدیریت تغذیه نوشته شود.

الف: به صورت سرک کردن و بدون محاسبه در کل جیره

وزن بدن

400 کیلوگرم

500 کیلوگرم

600 کیلوگرم

700 کیلوگرم

ماکسیمم مصرف روزانه محصول تولید شده

4 / 1 کیلوگرم

7 / 1 کیلوگرم

2 کیلوگرم

1 / 2 کیلوگرم

ب: مخلوط شده به صورت 150 کیلوگرم در تن خوراک نهایی (جیره حاوی 45 / 0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم خواهد بود).

وزن بدن

400 کیلوگرم

500 کیلوگرم

600 کیلوگرم

700 کیلوگرم

ماکسیمم مصرف روزانه جیره میکس شده

1 / 9 کیلوگرم

1 / 11 کیلوگرم

3 / 13 کیلوگرم

2 / 14 کیلوگرم

مثال 3: یک مکمل معدنی حاوی 25 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم می باشد. بر روی پاکت حاوی این محصول می توان یکی از این جداول را بر اساس مدیریت تغذیه ذکر کرد :

الف: بصورت سرک کردن و بدون محاسبه در جیره

وزن بدن

400 کیلوگرم

500 کیلوگرم

600 کیلوگرم

700 کیلوگرم

ماکسیمم مصرف روزانه محصول تولید شده

164 گرم

200 گرم

240 گرم

256 گرم

ب: بصورت مخلوط در 30 کیلوگرم در تن خوراک پایانی (جیره پایانی حاوی 75 / 0 میلی گرم در کیلوگرم خوراک پایانی خواهد بود).

وزن بدن

400 کیلوگرم

500 کیلوگرم

600 کیلوگرم

700 کیلوگرم

ماکسیمم مصرف روزانه جیره میکس شده

5 / 5 کیلوگرم

7 / 6 کیلوگرم

8 کیلوگرم

5 / 8 کیلوگرم

 

اثر متقابل بین سلنیوم و گوگرد

اسپیرز (2003)در مطالعات خود گزارش کرد که ممکن است بین سلنیوم و گوگرد یک اثر آنتاگونیست وجود داشته باشد. تغذیه گوگرد اضافی در میش آبستن که جیره اشان از لحاظ سلنیوم کمبود داشت منجر به افزایش بیماری ماهیچه سفید در بره های متولد شده از این میش ها گردید. افزایش یافتن گوگرد جیره از 2.1 به 7 گرم در کیلوگرم جیره منجر به کاهش خطی در سلنیوم پلاسما و جذب سلنیوم در گاوهای شیری شیرده گردید.

در گوسفند هنگامیکه گوگرد جیره از 2.2 به 4 گرم در کیلوگرم جیره افزایش یابد میکروب های شکمبه و غلظت های سلنیوم در کبد کاهش می یابد. مکانیزم این اثر متقابل هنوز تعیین نشده اما سلنیوم و سولفور ویِگی های شیمیایی و فیزیکی مشابهی دارند و عناصر با خصوصیات شیمیایی مشابه احتمالا اثر متقابل رقابتی با هم دارند. (ادل، 1997).

 

 References

Aspila, P. 1988. Metabolism of selenite, selenomethionine, and feed-incorporated selenium in lactating goats and dairy cows. J. Agr Sci Finland.

Awadeh, F. T., M. M. Abdelrahman, R. L. Kincaid, and J. W. Finley. 1998. Effect of selenium supplements on the distribution of selenium among serum proteins in cattle. J. Dairy Sci. 81:1089-1094.

Beck MA, Kolbeck PC, Rohr LH, Shi Q, Morris VC, Levander OA. 1994. Benign human enterovirus becomes virulent in selenium-deficient mice. Journal of Medical Virology, 43: 166-177.

Bioavailability and Antagonists of Trace Minerals in Ruminant Metabolism (2005). David R. Ledoux1 and Marcia C. ShannonDivision of Animal SciencesUniversity of Missouri., 2005 Florida Ruminant Nutrition Symposium.

Cao Y, Maddox JF, Mastro AM, Scholz RW, Hildenbrandt G, Reddy CC. 1992. Selenium deficiency alters the lipoxygenase pathway and mitogenic response in bovine lymphocytes. The Journal of Nutrition,                   122: 2121–2127.

Cerri RLA, Rutigliano HM, Lima FS, Araujo DB, Santos JEP. 2009. Effect of source of supplemental selenium on uterine health and embryo quality in high-producing dairy cow. Theriogenology, 71: 1127-1137.

Chapter 4 – Labelling and Guarantees 4.6 Selenium Supplementation of Livestock Feeds, Livestock Species Excluding Dry and Lactating Dairy Cows (2014).

Combs, J., G.F., C. L. Clark, and B. W. Turnbull. 2001. An analysis of cancer prevention by selenium. Biofactors. 14:153-159.

Federal Drug Administration. 2003. Food additives permitted in feed and drinking water of animals: Selenium yeast. Federal Register 68 (170):52339-52340 (September 3).

Fisher, D. D., S. W. Saxton, R. D. Elliott, and J. M. Beatty. 1995. Effects of selenium sources on Se status of lactating cows. Vet. Clin. Nutr. 2:68-74.

Gunter, S. A., P. A. Beck, and J. M. Phillips. 2003. Effects of supplementary selenium source on the performance and blood measurements in beef cows and their calves. J. Anim. Sci. 81:856-864.

Guyot H, Spring P, Andrieu S, Rollin F. 2007. Comparative responses to Sodium Selenite and organic Selenium Supplemetns in belgian blue cows and calves. Livestock Science, 111: 259-263.

Harrison, J. H. and H. R. Conrad. 1984. Effect of calcium on selenium absorption by the nonlactating dairy cow. J. Dairy Sci. 67:1860-1864.

Ivancic, J. and W. P. Weiss. 2001. Effect of dietary sulfur and selenium concentrations on selenium balance of lactating Holstein cows. J. Dairy Sci. 84:225-232.

uniper DT, Phipps RH, Jones AK, Bertin G. 2006. Selenium supplementation of lactating dairy cows: effect on selenium concentration in blood, milk, urine and feces. Journal of Dairy Science, 89(9): 3544-3551.

Jumiper DT, Phipps RH, Givens DI, Jones AK, Green C, Bertin G. 2008. Tolerance of ruminant animals to high dose in-feed administration of selenium-enriched yeast. Journal of Animal Science, 86: 197-204.

Knowles, S. O., N. D. Grace, K. Wurms, and J. Lee. 1999. Significance of amount and form of dietary selenium on blood, milk, and casein selenium concentrations in grazing cows. J. Dairy Sci. 82(2):429-437.

Koenig, K. M., L. M. Rode, L. M. Cohen, and W. T. Bucklet. 1997. Effects of diet and chemical form of selenium on selenium metabolism in sheep. J. Anim. Sci. 75:817-827.

Malbe, M., M. Klaassen, W. Fang, V. Myllys, M. Vikerpuur, K. Nyholm, W. Sankari, K. Suoranta, and M. Sandholm. 1995. Comparisons of selenite and selenium yeast feed supplements on Se-incorporation, mastitis, and leukocyte function in Se-deficient dairy cows. J. Vet. Med. (Ser. A). 42(2):111-121.

Mustacich D, Powis G. 2000. Thioredoxin reductase. Biochemistry Journal, 1346: 1-8.

Muth, O. H., J. E. Oldfield, L. F. Remmert, and J. R. Schubert. 1958. Effects of selenium and vitamin E on white muscle disease. Sci. 128:1090-1092.

Paulson, G. D., C. A. Bauman, and A. L. Pope. 1968. Metabolism of 75Se-selenite, 75Se-selenate, and 75Se-selenomethionine and 35S-sulfate by rumen microorganisms in vitro. J. Anim. Sci. 27:497-504.

Nicholson, J. W., R. S. Bush, and J. G. Allen. 1993. Antibody responses of growing beef cattle fed silage diets with and without selenium supplementation. Can. J. Anim. Sci. 73:355-365.

Nicholson, J. W., R. E. McQueen, and R. S. Bush. 1991. Response of growing cattle to supplementation with organically bound or inorganic sources of selenium or yeast cultures. Can. J. Anim. Sci. 71:803-811.

Ortman, K., R. Andersson, and H. Holst. 1999. The influence of supplements of selenite, selenate, and selenium yeast on the selenium status of dairy heifers. Acta Vet. Scand. 40:23-34.

Ortman, K., and B. Pehrson. 1997. Selenite and selenium yeast as feed supplements for dairy cows. J. Vet. Med. (Ser. A) 44:373-380.

Ortman, K., and B. Pehrson. 1999. Effect of selenate as a feed supplement in dairy cows in comparison to selenite and selenium yeast. J. Anim. Sci. 77:3365-3370

Pehrson, B., M. Knutsson, and M. Gyllensward. 1989. Glutathione peroxidase activity in heifers fed diets supplemented with organic and inorganic selenium compounds. Swed. J. Agr. Res. 19:53-56.

Pehrson, B., K. Ortman, N. Madjid, and U. Trafikowska. 1999. The influence of dietary selenium as selenium yeast or sodium selenite on the concentration of selenium in the milk of suckler cows and on selenium status of their calves. J. Anim. Sci. 77:3371-3376.

Schrauzer, G. N. 2003. The nutritional significance, metabolism, and toxicology of selenomethionine. Adv. Food Nutr. Res. 47:73-112.

Schwarz, K. and C. M. Folz. 1957. Selenium as an integral part of Factor 3 against dietary necrotic liver degeneration. J. Am. Chem. Soc. 78:3292-3302.

Selenium Sources for Dairy Cattle (2010). William P. Weiss., Ohio Agricultural Research and Development Center, The Ohio State University. Wooster, OH 44691 (330) 263-3622, Fax (330) 263-3949

Serra, A. B., K. Nakamura, T. Matsui, T. Harumoto, and T. Fujihara. 1994. Inorganic selenium for sheep. 1. Selenium balance and selenium levels in the different ruminal fluid fractions. Asian-Australian J. Anim. Sci. 7:83-89.

Slavik P, Illek J, Brix M, Hlavicova J, Rajmon R, Jilek F. 2008. Influence of organic versus inorganic dietary seleniumsupplementation on the concentration of selenium in colostrum, milk and blood of beef cows. Acta Veterinaria Scandinavica, 50: 43-48.

Spears JW, Weiss WP. 2008. Role of antioxidants and trace elements in health and immunity of transition dairy cows. The Veterinary Journal, 176: 70-76.

 Vendeland, S. C., J. A. Butler, and P. D. Whanger. 1992. Intestinal absorption of selenite, selenate, and selenomethionine in the rat. J. Nutr. Biochem. 3:359-365.

Weiss, W. P. 2003. Selenium nutrition of dairy cows: Comparing responses to organic and inorganic selenium forms. Pp. 33-343 in Nutritional Biotechnology in the Feed and Food Industries, Alltech Inc., Lexington, KY.

Weiss, W. P. and J. W. Spears. 2005. Vitamin and trace mineral effects on immune function of ruminants. In 10th International Symp. on Ruminant Physiology. Wageningen, Denmark, Copenhagen, Denmark (in press).

 Wang C, Liu Q, Yang WZ, Dong Q, Yang XM, He DC, Zhang P, Dong KH, Huang YX. 2009. Effects of selenium yeast on rumen fermentation, lactation performance and feed digestibilities in lactating dairy cows. Livestock Science, 126: 239-

تاريخ: ۱۳۹۴/۶/۲۵
 


Handmade Bags Aren't Used Just For Fashion Plastic bags: Hero or villain? Whilst they serve some purposes well, people increasingly view plastic bags as unnecessary evils. I tend toward the "evils" view and I use as few potentially. I haven't bought a trash bag in over five years, maybe ten. Consider the retirement dollars you will save by never buying a trash bag burning up! Our weekly trash, for two people, fits into one grocery store plastic bag most of the time. I have a stash of plastic grocery bags that will last us for years, saved out of the past, when I realized I would look for an use for them some day. Actually makes no sense to pay money for bags to handle something that has been thrown away! Baby bags differ from diaper bags in lot of ways, but primarily, they differ in functionality. Baby bags are meant to hold ones essential baby gear as well as all for this gear you'll as a parent or gaurdian Louis Vuitton Lackleder Portemonnaie Replik on a day-to-day basis. Baby bags are the ultimate, utilitarian bag for parents of infants on a tight schedule. These bags were traditionally used by postmen. The rope sling is looped in your chest so that it does not fall, even if you are riding or flying. They can be medium to large in size, so are usually associated with strong textiles. These ladies bags are simple to operate and might carry. These bags are now not in coutume. You should carry the bags along with fake Prada-Neuank?mmlinge you in the car, as you are driving. Whatever the trash produced during your way can be saved a plastic bag, which is later disposed off. Important of reusing the bags is to bestow these the small, local stores or a good cause. This may be a special benefit for spending budget and charity institutions, they do not need expend money in buying new bags. Even if you do not find Louis Vuitton Lackleder Portemonnaie Replik these Louis Vuitton Pumps Replik place for donation, could certainly give an ad for your bags. Who is familiar with the who is in need of what you selling. They work well for storage purposes. Whether it is veggies and meat, cheese, pulses and grains, bread, nuts and dry fruits, chocolates, spices as well as other things, they have found that all be stored hygienically and safely in these bags. Buying FDA approved bags, you can ensure the safety of your customers' condition. These bags can be neatly arranged on your shelves and racks lending a neat and organized charm your mall. You could store every type fake Prada Satchel-Taschen of moving goods and other foodstuff. Extruded bags are most that will work with foods which to be frozen. Buckles will often deter a thief when they know they take longer to undo and steal the choices. If the saddle bags do Louis Vuitton Aktentaschen Replik für Herren have quick release buckles, they need to be hidden from sight or they become unnecessary. Leather saddle bags fantastic when first bought, but do need maintenance aid them in top case. The weather and riding conditions can harm the leather easily, causing it to sag. Usually, most bags can be washed in washing machines, but some bags come with specific instructions about cleaning them. Individual you read these instructions carefully so as that you possess clean grocery bags for any shopping simply because. leather motorcycle bags, kraft paper bags, ladies bags